سرمایه اجتماعی حلقه مفقوده توسعه استان است
معمولا کشورها برای حل مشکلات عد یده خود وجبران عقب ماند گی اقتصادی فرهنگی اجتماعی راه های مختلفی را ازمودن . دراین میان با اتکا به برنامه های توسعه ای از بین بخشهای مختلف اقتصادی وفرهنگی و اجتماعی و ...... یک بخش را به عنوان موتور محرکه رشد وتوسعه اقتصادی انتخاب میکنند و امیدوارند با تکیه بر ان بخش به رشد و توسعه وشکوفایی قابل توجهی دست یابند . به طوریکه تاکنون ثابت شد. مبنای رشد وتوسعه اقتصادی سه نوع سرمایه را دربرمیگیرد. سرمایه طبیعی( منابع مالی- پولی - ذ خایرطبیعی) ؛ سرما یه انسانی ( علم و دانش - مهارتها - تخصص - توانمندیهای فردی ) ؛ سرمایه فیزیکی ( زیرساختها - تجهیزات - امکانات سازها) و عوامل اقلیمی( اب - هوا - موقعیت جغرافیائی) . مجموعه این سرمایه ها ثروت یک ملت را تشکیل میدهند اما امروزه پذیرفته شده که این سرمایه ها تنها بخشی از فرایند رشد وتوسعه را میسازند وسرمایه اصلی حلقه مفقوده که نحوه تعامل وساما ندهی این عوامل رشد وتوسعه را عهده دار بوده وهست ان چیزی نیست جزء سرمایه اجتماعی است . امروز سرمایه اجتماعی نقش بسیار مهم تری از سرمایه های نامبرده بالا درجوامع ایفا میکند درغیاب سرمایه اجتماعی سایر سرمایه ها اثر بخشی خود از دست میدهند وبدون سرمایه اجتماعی مراحل پیمودن توسعه وپیشرفت و تکامل فرهنگی اقتصادی و اجتماعی ناهموار و دشوار است .
با مقد مه بالا وپزیرش اینکه استان مازندران هم تابع ومتاثرازتوسعه کشور و دیگر جوامع جهانی میباشد. پس موتورمحرکه رشد و توسعه در استان ما هم میتواند سرمایه اجتماعی باشد که تا به حال با توجه سوابق موجود دراستان ازگذشته تا کنون به ان توجه نشده اگرهم شده بسیاراندک وغیرمحسوس است.
استان ما مانند کشورمان جامعه ای جوان پویا و مشارکت جوخلاق و نوگرا وتوسعه طلب است که در دوران گذارازتوسعه نیافتگی قراردارد. با تاکید منابع علمی واموزه های دینی ومعنوی سفارش میکنند مدیریت دوران گذار باید با وفاق و بهره گیری از ظرفیت های نیروی انسانی (شایسته سالاری) واعتماد عمومی
( سرمایه اجتماعی SOCIAL CAPITA ) شکل گیرد واین مهم روحیه ای بلند مبتنی براعتماد راسخ به راه کارهای علمی ازموده شده که موجب توسعه کشورهای دیگر شد را میطلبد. بنظر میرسد استان مازندران هم مانند کشور ایران در طول تاریخ از این مسئله رنج برد وعقب افتادکی اقتصادی ان نا شی ازعدم اتکا رشد و توسعه اقنصادی به مشارکت وسیع مردم است .